Mielipuolen päiväkirja

Mielipuolen päiväkirja

Linkkejä arvosteluihin:

https://liisan-seikkailut.blogspot.com/2020/02/antti-peltola-ja-ilkka-heiskanen.html?spref=fb&fbclid=IwAR3yfYA9gaRrdusepgL1b5_gSCE1dZTl8okK7cq9AU_t4JY6lil-tDfeiOk

https://mannilainen.blogspot.com/2020/02/teatterissa-mielipuolen-paivakirja.html

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006415206.html

”Olen jo kauan epäillyt, että koira on paljon ihmistä viisaampi; olen jopa tullut vakuuttuneeksi siitä, että koirat osaavat puhua, ne ovat vain jollain tapaa uppiniskaisia. Ne muistuttavat juonikkaita poliitikkoja.”

Nikolai Gogolin klassikko teos on riipaiseva kertomus miehestä jonka mieli järkkyy koomisella, mutta niin traagisella tavalla. Nuori Antti Peltola tarttuu tähän haastavaan tekstiin tuoreella otteella kokeneen teatteritaituri Ilkka Heiskasen ohjauksessa. Tämän teoksen aihe ei koskaan vanhene.

Käsikirjoitus: Nikolai Gogol
Suomennos: Anton Nikkilä
Ohjaus: Ilkka Heiskanen
Näyttämöllä: Antti Peltola

Kesto: n. 1h 40min, sis. väliajan
Liput: 29/27 €

Antti Peltola on reilu 30-vuotias teatteritaiteen maisteri, jota on nähty viime vuosina aktiivisesti näyttämöillä ympäri Suomen. Viimeisimpiin rooleihin on teatterin puolella kuulunut mm. Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä, jossa Antti veti Matin roolin Pertti Sveholmin aisaparina. Tampereen Työväenteatterissa häntä on nähty viime aikoina Pikku vampyyrina, ja syksyllä 2019 hän hääri Pomona Aleksanterin teatterin ja Riihimäen teatterin Pomo-näytelmässä. Myös tv:n puolelta Peltolaa on nähty mm. Roba- ja Jarin ja Karin kesäloma- sarjoissa, sekä keväällä 2020 ulos tulevassa Keihäsmatkat- draamakomediassa. 

Tulevat näytökset