Seitsemän veljestä

Seitsemän veljestä

Ensiesitys la 10.10. klo 14

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä – taskussa

”Kiitos Mira, Anne ja Teemu! Seitsemän veljestä ei ehkä ollut lemppari koulussa, mutta huikean ja hauskan mutta myös puhuttelevan esityksen jälkeen siitä tuli kertheitolla suosikkini. Tämä tulisi kaikkien nähdä. Rakkaat taiteen ystävät, kokekaa tämä taideteos. Isot kiitokset myös teatteri Vantaan henkilökunnalle hienosti toteutetusta järjestelystä. Kaikilla oli turvallinen ja hyvä olla, sai vain nauttia! Vielä kerran kaunein kiitokseni”
-yleisöpalaute
 

Aleksis Kiven kirjoittamassa klassikossa kuvataan kasvutarinaa nuoruusajan kommelluksista aikuisuuteen. Tarina on täynnä draamaa, jännitystä ja komiikkaa. Esityksessä seikkaillaan Jukolassa, Impivaarassa, Toukolan metsissä ja muilla kirjasta tutuilla paikoilla. Tutustumme myös ankaraan lukkariin lukutunteja pitämässä sekä naapurin Venlaan, jota veljekset havittelevat Jukolan emännäksi.

Kaksi näyttelijää esittää veljesten tarinan 45 minuutissa kertomalla ja näyttelemällä tärkeimmät kohtaukset käyttäen jo keskiajalta tunnettua Mysteerio Buffo-menetelmää. Näyttelijä siirtyy roolista toiseen rytmiä, painotusta ja päähinettä vaihtamalla. Riisuttu esitys on tarkoitettu muistuttamaan katsojaa Kiven teoksen ilmaisuvoimasta ja ajattomuudesta. 

8.6.2020   https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/1985631
9.10.2020 https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/3130819

Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen julkaisusta tuli kuluneeksi 150 vuotta helmikuussa 2020.

Esitys sopii alakouluikäisistä (alkaen 3 lk.) aikuisikäisiin.

Seitsemän veljestä on myös tilattavissa erilaisiin tapahtumiin, kouluihin tai teatterin Silkkisaliin. Kysy teatterin toimistosta tilausesityksen hinta.

Dramatisointi ja ohjaus: Mira Kivilä
Näyttelijät: Anne Nielsen ja Teemu Koskinen
Musiikki: Maisemakuvia / Anssi Tikanmäki

Kesto: 45 min
Liput: 10 € 
Liput: 15 €, 3.11. esityksen alussa Matti Pasanen laulaa noin 15 min, jonka jälkeen tauko ja sitten esitys.

Tulevat näytökset