Teatteri Vantaa 30-vuotta 28.11.2016!

Teatteri Vantaa 30-vuotta 28.11.2016!
Teatteri Vantaa 30-vuotta 28.11.2016!
Teatteri Vantaa 30-vuotta 28.11.2016!

Ensimmäinen näytelmämme oli Marguerite Durasin Savannah Bay. Nyt 30 vuotta myöhemmin näette Dario Fon ja Franca Ramen näytelmän Avoin liitto.

Tätä kulunutta aikaa voi hyvinkin verrata avioliittoon.
Tyyntä ja myrskyä, arkista puuduttavaa pakertamista, riemua ja onnea, juhlaa, huolta ja jaksamista, ystävyyttä, rakkautta, kuolemaa ja syntymiä, pettymyksiä, hapertuneita ja toteutuneita unelmia
– siis elämää!

Teatteri Kehä III (vuonna 2006 vaihtoi nimen Teatteri Vantaaksi) teki ensimmäisten vuosiensa aikana unohtumattomia teoksia, joita siivitti nuorten teatteriammattilaisten vilpitön innostus. Uskollisessa katsojakunnassamme on ihmisiä, jotka vieläkin muistelevat tiettyjä näyttämöteoksia, jotka omassa lajissaan ravistelivat katsojaa. Taiteellisen korkeatasoisuuden vaatimuksesta luotiin perusta vuosikymmenien teatterityölle. Se on toteutunut teatterissamme tarjoten laaja-alaisesti jokaiselle jotakin, kaikenikäisille.
On draamaa, komediaa, musiikkia, lastenesityksiä…

Silkkisalimme on muodostunut tärkeäksi paikaksi monille. Sen rosoisen kotoinen atmosfääri - kahvin ja sherryntuoksu, lämmin puheensorina, tiiliseinät, historia - sali vertaansa vailla! Tänäkin syksynä on ollut lukuisia iltoja, jolloin Silkkisalimme seinät ovat revetä liitoksistaan (ne ovatkin jo kovasti halkeilleet) kun yleisöä on ollut tupa täysi.

Maamme parhaat taiteilijat niin teatterin kuin musiikin puolelta ovat vuodesta toiseen palanneet teatteriimme jakamaan sydämellisen yleisömme kanssa yhteistä kokemusta, taiteellista elämystä, johon sekoittuu nauru ja kyynel, mielihyvä jostakin todellisesta, aidosta kohtaamisesta tässä ja nyt!

Kovin ylpeinä toteamme, että teatterimme on mennyt aina eteenpäin huolimatta pienestä yhteiskunnan tuesta, vaikeista taloudellisista tilanteista, pienestä näkyvyydestä mediassa, liian pienestä henkilökunnasta. Ehkä jokainen, joka työskentelee teatterissamme saa voimapillerin luonnostaan!

Teatteri Vantaan toiminta näkyy ja kuuluu Silkkisalin ulkopuolellakin aktiivisena kiertuetoimintana päiväkodeissa, kirjastoissa, palvelu- ja kulttuuritaloissa sekä muualla, minne olemme vain kyenneet menemään. Tänä syksynä Vantaan juna-asematkin on otettu kiertuetoiminnan käyttöön. Yhteistyö erilaisten järjestöjen ja yhdistysten kanssa on tuonut uusia tuulia toimintaamme sekä yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa on toimivaa, kiinteää ja antoisaa. Erityisesti Teatterin Ystävät Yhdistys on hieno ja tärkeä tuki teatterimme toiminnalle.

Silkkitehtaan upeat tulevaisuudensuunnitelmat on vastikään julkistettu. Kaupunki kasvaa. Uusi vaihe on myös alkanut jo varhaisen keski-iän saavuttaneelle teatterillemme. Toivomme, että Teatteri Vantaan uraauurtavat saavutukset kaupungin yhtenä suurimmista ja vanhimmista kulttuuritoimijoista lunastavat paikkansa, ja että teatterimme nousee askeleen ylöspäin - sen ovat totisesti teatterin suurenmoinen henkilökunta, mahtava yleisö ja Vantaan kaupungin kulttuuri-imago ja asukkaat ansainneet!

Anne Nielsen
Taiteellinen johtaja


 


 


 


 


 


 


Dario Fon ja Franca Ramen kirjoittama farssi pitkästä avioliitosta, jossa punnitaan kuinka avointa avioelämä voi olla.

Rooleissa: Anne Nielsen ja Puntti Valtonen
Ohjaus: Mira Kivilä

Syksyn esitykset 9.12. saakka.
Esitys juhlistaa Teatteri Vantaan 30 -vuotisjuhlaa ja kunniottaa juuri kuolleen Dario Fon elämäntyötä. http://teatterivantaa.fi/teatteri/1019

Lue kuinka Tarmo Virtanen/Lahen uutisia
arvioi esitystä 9.11.:
http://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2016/11/taiturien-avioliitto