Päivällisvieras
Päivällisvieras
Päivällisvieras
Päivällisvieras
Päivällisvieras
Päivällisvieras

Kutkuttava ranskalainen komedia periaatteen ihmisistä joita tärkeän ja tuntemattoman askeleen edessä viedään kuin pässiä narussa. Gérard on ollut kolme vuotta työttömänä. Monen epäonnistuneen työnhaun jälkeen hän on viimein edennyt haastattelussa ”viimeiseen kattaukseen” jossa asia tullaan sinetöimään. Sitä on syytä juhlia Colette -vaimon kanssa. Yrityksen johtaja Pontignac onkin tulossa heille kotiin päivälliselle. Mutta mitä ... tarjotaan?
Colette ei osaa laittaa ruokaa, katto vuotaa reilusti vettä, isännän pienoisjunarata kiemurtelee ja puksuttaa vihellellen menemään ympäri asunnon lattioita. Hulvaton meno saa lisää kierroksia ja bensiiniä kun alakerran naapuri Alexandre ottaa ohjat käsiinsä. Hän lähtee stailaamaan pariskuntaa sekä heidän kotiaan vastaanottokuntoon. Miksi hän on niin innokas ja avulias? Kuka lopulta saapuu päivälliselle ja oliko Alexandren tuunauksesta hyötyä vai haittaa?

Teksti: David Pharao
Suomennos: Aino Piirola
Ohjaus: Mira Kivilä
Rooleissa: Anne Nielsen, Teijo Eloranta,
Tommi Eronen
ja Teemu Koskinen
Lavastus ja pukusuunnittelu: Aino Koski
Äänisuunnittelu: Esko Paavola
Valosuunnittelu: Jukka-Pekka Saastamoinen
Tekniikka: Irina Salonen, Esko Paavola ja
Eero Nykänen
Kuiskaaja, assistentti, järjestäjä: Ida Teeri
Bonnot ääni: Puntti Valtonen
Koreografia: Ida Teeri
Lavasterakennus: Tenho Westman ja
Erkki Planting
Maskeeraukset ja kampaukset: Lea Kurki
Käsiohjelma: Nunnu Halmetoja
Oikeudet: Näytelmäkulma-
Nordic Drama Corner Oy
Kuvat: Paula Virta

Kesto: 2h, sis. väliajan
Liput: 28/25e

Esityksen ensi-ilta oli Silkkisalissa ke 11.10. 2017 klo 19

Kiitokset:
Ville Kantola, Heli Litmanen, Lassi Markkanen, Sanna Levo, Marja ja Jarmo Koski, Tuula ja Heikki Hämäläinen, Kansallisteatteri/Ipsa, Pena Forssell

Lue Vantaan Sanomien juttu 5.10./Armi Suojanen:
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/566023-leffoista-tuttu-tommi-eronen-on-myos-teatterimies-syksylla-nayttelija-nahdaan

Katsojapalaute ensi-ilta esityksestä 11.10.2017
"Isokiitos eilisestä! Päivällisvieras on mahtavan hyvä ja mukaansatempaava esitys! Te loistitte lavalla, elitte vahvasti tarinassa mukana - jokainen pienikin liike, ele tahi silmännyrjähdyskään ei jäänyt huomaamatta! Kun kaikki natsaa,niin se natsaa-NADINE!!!
Suosittelen 5 tähteä."