Lapin punaiset hanget

Hurmaava Topi Mikkola pitkästä aikaa Silkkisalissa! Rosa Liksom on kirjoittanut murteella taiteilijakuvan ristiriitaisesta naisesta, lappilaisesta taiteilijasta evertinnasta Annikki Kariniemi-Willamosta.
Topi Mikkolan esittämä Annikki on hävytön, hurja, räävitön, sympaattinen, lempeä ja herkkä. Annikki istuu keinutuolissaan ja jakaa muistoja sekä tarinoita omista elämänvaiheistaan ja katsoja saa itse kuvitella ne.

Ainoana näyttämöllisenä kuvittajana toimii harkitusti valittu musiikki ja äänimaailma, jotka luovat mystistä tunnelmaa. Monologi kuvaa kirjailijan viimeisen illan, jossa hän käy läpi vaiherikasta elämäänsä, josta ei draamaa ja dramatiikkaa puutu.
Elämän ja kuoleman vastakohtaisuudet, valo ja pimeys, rakkaus ja viha, ovat läsnä tässä kertomuksessa. Kirjailijan eletyn elämän vaiheissa nousevat esiin sota-ajan äärimmäiset olosuhteet sekä naiseksi ja arvostetuksi kirjailijaksi kasvamisen tuskat ja ilot. Samalla tarinan keskiöön nousee kirjailijan rakkaus kahteen erilaiseen mieheen, joista toinen on sotilas ja toinen rauhan mies.
Lapin punaiset hanget on Topi Mikkolan 65-vuotisjuhlamonologi, joka juhlistaa samalla myös hänen 25 vuotta kestänyttä Rosa Liksomin kirjoittamien tekstien esittämistä suomalaisilla teatterilavoilla.

Teksti: Rosa Liksom
Sovitus ja ohjaus: Jani Manninen
Esittäjä: Topi Mikkola


Kesto: 1 t 40 min, sis. väliajan
Liput: 28/25e

Lue esityksestä:
https://demokraatti.fi/topi-mikkola-on-nayttamopaivien-kestosuosikki/
https://yle.fi/uutiset/3-7179513

Katso Youtubesta pätkä kun Topi harjoittelee monologiaan:
https://www.youtube.com/watch?v=fo8IOizRaQc

Seuraavat näytökset