Elämä näyttämöllä

Elämä näyttämöllä

pe 11.2. klo 19

Kuvat: Aki Loponen / Pictuner Oy

Jossain päin maailmaa on pieni kaupunki ja siellä pieni teatteri. Teatterissa on Robert (Mikko Kivinen), vanheneva näyttelijä sekä John (Antti Peltola), nuori ja innokas näyttelijä ensimmäisessä työpaikassaan. Näiden kahden miehen kohtaamisista sekä lavalla että esiripun takana kertoo David Mametin Elämä näyttämöllä

Robert ja John ovat yhdessä teatterin lavalla illasta toiseen eri näytelmissä ja erilaisissa kohtauksissa. Vaikka näyttelijät pysyvät rooleissaan, paljastavat kohtaamiset näyttämöllä pinnan alla kyteviä valtasuhteita ja tunteita. Eikä kaikki jää näyttämölle – tiettyjä rooleja on pidettävä yllä myös pukuhuoneen puolella. Mametin loistava teksti kuvaa ihailua, kateutta, kunnioitusta ja jopa pelkoa inhimillisen tunnistettavasti. Tarkkanäköisyydellään näytelmä tuo myös esille elämän koomisen ja huvittavan puolen.

Käsikirjoitus: David Mamet
Ohjaus: Olka Horila
Tuotanto: Riihimäen Teatteri yhteistyössä Iltama.fi kanssa
Esitysoikeus: Nordic Drama Corner

On ollut etuoikeus päästä työstämään Mikko Kivisen kanssa roolia, joka on myös traaginen. Katsojat eivät välttämättä ole nähneet tätä puolta Mikosta, ja se on mielestäni lahja yleisölle. Mikon taisteluparin Antti Peltolan tarkkaa ja hienovireistä näyttelemistä on nähty Riihimäellä ennenkin. Näiden kahden näyttelijän yhteistyöstä on syntynyt jotain todella hienoa”, sanoo ohjaaja Olka Horila.

David Mamet on yhdysvaltalainen kirjailija, esseisti, näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka näytelmä Myyntitykit (Glengarry Glen Ross, 1984) on palkittu Pulitzer-palkinnolla. Käsikirjoittajana hän on myös ollut Oscar-ehdokkaana elokuvista Ratkaisun hetki (1982) ja Wag the Dog – häntä heiluttaa koiraa (1997).
 
Kesto: n. 1h 50min, sis. väliajan
Liput: 35,50 / 33,50 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut

https://www.aamuposti.fi/paikalliset/4318833

HUOM. Salin permantopaikat eli kolme ensimmäistä riviä (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, p. 09 836 1919 (arkisin klo 10-14)

kuvassa näyttelijät Antti Peltola ja Mikko Kivinen
näyttelijät keltaisissa sadeasuissa