Jarkko Martikainen & Kanerva

Jarkko Martikainen & Kanerva

Kahden lauluntekijän ilta
pe 1.4. klo 19 (K18)

Jarkko Martikainen luo esiintyessään käsin kosketeltavan vahvan musiikkitunnelman, joka puhuttelee kaikenikäistä yleisöä. Hän on monien kulttuurialojen mies, jonka tärkeimpänä maalina on aina ollut laulunteon, levytysten ja keikkailun kolmiyhteys.
Jarkko tunnetaan myös YUP-yhtyeen säveltävänä ja sanoittavana laulaja-kitaristina 1987–2008. Vuonna 2004 alkaneen soolouran myötä lauluihin on tullut mukaan myös entistäkin pohdiskelevampia sävyjä.

Käsikirjoittajataustainen, Helsingissä syntynyt Kanerva on omaääninen nimi kotimaisella musiikkikentällä. Hän kirjoittaa lauluja yllättävistä kuvakulmista, tekee pienestä suurta ja kuvaa tarkasti ihmiselämän ristiriitoja. Kanervan kaksi albumia Paritanssi (2018) sekä Kuinka aika pysäytetään (2019) saivat kriitikoiden ylistyksen ja ovat teemallisia kokonaisuuksia, joissa tutkitaan mm. pitkää parisuhdetta ja ajan kolmiyhteyttä. Radiosoittoa ovat saaneet runsaasti mm. kappaleet Fitbit, Kuinka aika pysäytetään sekä Joutomaat. Musiikkiinsa Kanerva ammentaa tyyliinsä inspiraatiota monista laareista, saundin lainatessa 80-luvun kitararockista nykypoppiin.

Kanerva on livenä vahvaääninen ja voimakas esiintyjä, jonka yhtyeessä vaikuttavat muusikot Thomas Rönnholm ja Hannu Pikkarainen ovat tuttuja esim. Saimaan, Samuli Putron, Laura Närhen ja Loirin taustajoukoista. Yhdessä bändi loihtii keikoilla intiimin ja vahvan tunnelman, jossa on liven vuorovaikutusta ja musiikkiin heittäytymistä.

Tällä hetkellä Kanerva työstää kolmatta sooloalbumiaan, jonka ensimmäinen single Äidiltä tyttärelle julkaistiin 7.5.2021.

Aikataulu:
klo 19:00 Jarkko Martikainen
väliaika
klo 20:20 Kanerva

Kesto: 2h 20min, sis. väliajan
Huom. K-18 tilaisuus
Liput: 35,50 / 33,50 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut

Kuuntele Jarkkoa:


Kuuntele Kanervaa:


HUOM. Salin kolme ensimmäistä riviä (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, 09 836 1919