Näkemiin, Viipuri! – Tulossa 27.4.2024

Näkemiin, Viipuri!

la 27.4. klo 14

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Millaisissa tunnelmissa viipurilaiset käänsivät selkänsä laulavan Karjalan pääkaupungille? Heidän tarinansa paljastuvat ja samalla paljastavat Viipurin heleät valot ja syvät varjot. Näkemiin, Viipuri! on dramaattinen mutta optimistinen teos kadonneesta kaupungista ja sen asukkaiden kohtaloista.

 ”Näkemiin, Viipuri! oli sykähdyttävä esitys tänään iltapäivällä Karjalatalossa Helsingissä. Siinä ollaan viimeisiä hetkiä Viipurissa ja mietitään mitä otetaan mukaan ja mitä jätetään. Venäjän hyökkäys Ukrainaan teki tästä esityksestä hyvin ajankohtaisen. Tälläkin hetkellä siellä monet miettivät, mitä voi ottaa mukaan. Esitys toi myös uutta tietoa Viipurin historiasta.” – Katsojapalaute  
 
Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva musiikkidraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin ja sävelin, huumoria unohtamatta. Näytelmän tekstin on kirjoittanut kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen, dramatisoinut ja ohjannut Reetta Ristimäki. Musiikki on koottu aikakauden iskusävelmistä ja uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs. Näyttämöllä nähdään hänen lisäkseen karjalaistaustaiset näyttelevät laulajat Niina Ahola, Ilkka Hämäläinen ja Marika Hölttä. 
 
Käsikirjoitus: Anna Kortelainen
Dramatisointi ja ohjaus: Reetta Ristimäki
Maskeerauksen suunnittelu: Pinja Ruokolainen
Esiintyjät: Niina Ahola, Ilkka Hämäläinen, Marika Hölttä & Seppo Äikäs
Tuotanto: Greta Tuotanto
https://www.gretatuotanto.fi/nakemiin-viipuri 

Kesto: n. 1h, ei väliaikaa
Liput: 29 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut
Ryhmävaraukset teatterin toimistosta, p. 09 836 1919.

HUOM. Puolet permantopaikoista (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, p. 09 836 1919.

Cafe Silkki palvelee tuntia ennen esitystä. Kahvilassa ja salissa on anniskeluoikeus. Tervetuloa!