Runoilija kääntäjä Pentti Saaritsa 80v.

Runoilija kääntäjä Pentti Saaritsa 80v.

ti 15.2. klo 19

Runoilija ja kääntäjä Pentti Saaritsa täyttää 80 vuotta 29.12 2021. Hänen laajan tuotantonsa runot hahmottavat aikaa, ihmistä ja maailmaa tavalla joka on innoittanut runouden ystäviä jo vuosikymmenien ajan. Musikaaliset laulutekstinsä elävät yhä. Allende»laulusta tulee kohta 50 vuotta. Neruda»käännöksensä ovat edelleen monelle meistä herkkujen herkkua.

Eero Ojanen on säveltänyt Saaritsan runoja jo 60»luvulla. Tutustuminen nyt laajemmin Saaritsan tuotantoon innosti hänet säveltämään runsaasti uusia lauluja » niitä on tässä esityksessä enemmistö. Erkki Saarela on mm näytellyt Saaritsan näytelmässä Kaamos ja Ritsan runot ovat kulkeneet pitkän uran mukana. Osan niistä hän esittää tässä. Monna Kamun laulutaipaleelta löytyy runsas määrä Saaritsan runoihin sävellettyjä lauluja. Nyt niitä on sylillinen.

Pentti Saaritsan taiteen innoittamina halusimme tehdä esityksen jossa eri taiteenalat yhdistävät voimansa, laskeutuvat jalustalta, tulevat luo jotta yleisö voi kohdata Saaritsan ja hänen runouttaan säveltäjän, laulajan ja näyttelijän välittäminä. Saaritsan runouden äärellä on hyvä olla.

Runon, musiikin ja puheen liitto
Eero Ojanen, säveltäjä Monna Kamu, laulaja Erkki Saarela, näyttelijä

Kesto: n. 1h 35min, sis. väliajan
Liput: 35,50 / 33,50 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut

HUOM. Salin permantopaikat eli kolme ensimmäistä riviä (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, p. 09 836 1919 (arkisin klo 10-14)