Seitsemän veljestä ja Kihlaus-elokuva

Seitsemän veljestä ja Kihlaus-elokuva

Klassikossa kuvataan kasvutarinaa nuoruusajan kommelluksista aikuisuuteen. Tarina on täynnä draamaa, jännitystä ja komiikkaa. Esityksessä seikkaillaan Jukolassa, Impivaarassa, Toukolan metsissä ja muilla kirjasta tutuilla paikoilla. Tutustumme myös ankaraan lukkariin lukutunteja pitämässä sekä naapurin Venlaan, jota veljekset havittelevat Jukolan emännäksi.

Kaksi näyttelijää esittää veljesten tarinan 45 minuutissa kertomalla ja näyttelemällä tärkeimmät kohtaukset käyttäen jo keskiajalta tunnettua Mysteerio Buffo-menetelmää. Näyttelijä siirtyy roolista toiseen rytmiä, painotusta ja päähinettä vaihtamalla. Riisuttu esitys on tarkoitettu muistuttamaan katsojaa Kiven teoksen ilmaisuvoimasta ja ajattomuudesta. 

Ohjaus ja dramatisointi: Mira Kivilä
Näyttelijät: Teemu Koskinen ja Anne Nielsen
Kesto: 45 min

Väliajan jälkeen nähdään

Erik Blombergin ohjaama elokuva Kihlaus vuodelta 1955.
Rooleissa mm. Hannes Häyrinen, Mirjami Kuosmanen, Leif Wager, Tarmo Manni.
Kesto: 1 h 20 min

Yhteisliput: alkaen 20 €

 

8.6.2020   https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/1985631
9.10.2020 https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/3130819

”Kiitos Mira, Anne ja Teemu! Seitsemän veljestä ei ehkä ollut lemppari koulussa, mutta huikean ja hauskan mutta myös puhuttelevan esityksen jälkeen siitä tuli kertheitolla suosikkini. Tämä tulisi kaikkien nähdä. Rakkaat taiteen ystävät, kokekaa tämä taideteos. Isot kiitokset myös teatteri Vantaan henkilökunnalle hienosti toteutetusta järjestelystä. Kaikilla oli turvallinen ja hyvä olla, sai vain nauttia! Vielä kerran kaunein kiitokseni”
-yleisöpalaute

Tulevat näytökset