Sekunnit ennen kaatumista – tulossa 6.3.2023

Sekunnit ennen kaatumista

ke 6.3. klo 19

Sekunnit ennen kaatumista – Teatteriesitys sairastumisesta ja elämän haavoittuvuudesta.
 

Teatteriesitys käsittelee elämänmuutosta sairastumisen ja sitä seuranneen vammautumisen myötä. Se on koskettava ja kaunis kuvaus ihmisistä – sairastuneesta ja hänen läheisistään – muutoksen hetkellä. Esityksessä yhdistyvät henkilökohtaisuus ja yhteiskunnallisuus vaikuttavalla tavalla.

Kun keho pettää, myös ihmissuhteet muuttuvat. Terveestä, hyväkuntoisesta ihmisestä tulee autettava. Miten tämä heijastuu parisuhteeseen, perheeseen ja muuhun elämään? Teatteriesitys nostaa esiin kokemuksia ja tunteita, joista ei usein puhuta ääneen. Näitä ovat esimerkiksi häpeä, suru, pelko, avuttomuus, syyllisyys ja ulkopuolisuus. Samalla esitys on rakkaudenosoitus läheisille, ja se puhuu välittämisestä, myötätunnosta ja toivosta haurauden hetkellä.

Sekunnit ennen kaatumista -teatteriesitys ei rajaudu käsittelemään vain sairastumista, vaan se on monin tavoin samaistuttava. Yhdelle kaatuminen voi tarkoittaa rähmällään oloa ihmissuhteen päätyttyä, toiselle kipua ja häpeää, kun menettää työpaikan. Henkilökohtaisten kokemusten lisäksi teatteriesitys on yhteiskunnallinen kannanotto sairastuneiden ja vammaisten asemasta: Miksi heikossa asemassa olevat ihmiset ja vähemmistöt jäävät näkymättömiin ja syrjään – tulevat syrjityiksi? Ovatko esteettömyys ja saavutettavuus vain sanoja, jotka eivät kuitenkaan käytännön elämässä toteudu?

Esitys on vahva puheenvuoro myötätunnosta, joka on vaarassa hävitä yhteiskunnastamme. Esitys pohjautuu dosentti, kirjailija Hannele Cantellin samannimiseen teokseen Sekunnit ennen kaatumista (Tuumakustannus). Kirja palkittiin vuonna 2022 vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry:n Kunnia-Vimma-palkinnolla rohkeudesta esittää sairastumiseen liittyviä teemoja uudella tavalla, vaikeatkin tunteet huomioiden. 

Työryhmä
Näyttelijät: Pinja Hahtola, Sari Havas, Ria Kataja, Minna Kivelä, Irina Pulkka ja Minna Puolanto
Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Elina Snicker
Dramaturgi: Heini Junkkaala
Valo- ja äänisuunnittelija: Saija Raskulla
Kirjailija: Hannele Cantell

Sekunnit ennen kaatumista | Facebook
Esityksen ensi-ilta on Suomen Komediateatterissa 20.11.2023 klo 19.

Kesto: n. 1h 30 min, ei väliaikaa
Liput: 35,50 / 33,50 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut
Ryhmävaraukset teatterin toimistosta, p. 09 836 1919.

HUOM. Puolet permantopaikoista (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta, 09 836 1919.

Cafe Silkki palvelee tuntia ennen esitystä.
Kahvilassa on anniskeluoikeus. Tervetuloa!

Tulevat näytökset