Sinetti – Tulossa 29.2.

Sinetti

Olga Knipper, Anton Tšehov ja 857 rakkauskirjettä

to 29.2.2024 klo 19

Rakkaus toisiinsa, rakkaus teatteriin – kahden taiteilijan kirjeenvaihtoon pohjautuva kantaesitys yhdistää musiikkia ja sooloteatteria.

Esitys tuo yhteen näyttelijä-pianisti Elina Mustosen, pianisti-säveltäjä Olli Mustosen sekä ohjaaja-dramaturgi Johanna Freundlichin.

Sinetti sai alkunsa tekijöiden voimallisesta viehätyksestä legendaarisen näytelmäkirjailija Anton Tšehovin ja hänen luottonäyttelijänsä ja vaimonsa Olga Knipperin kirjeenvaihtoon. Knipper teki häikäisevää uraa Moskovassa samalla kun Tšehov kirjoitti ja hoiti heikkenevää terveyttään Jaltalla.
Välimatka tuotti yli 800 rakkauskirjettä, joista huokuu rakkaus toisiinsa ja rakkaus teatteriin. Ja kuitenkin molemmat näistä välillä myös vetävät heidät äärirajoilleen.

Teos nostaa esiin Olga Knipperin näkökulman pariskunnan yhteiseen kuuden vuoden taipaleeseen. Musiikilla oli tärkeä osa hänen elämässään ja Tšehov kirjoitti näytelmiinsä hänelle rooleja, kuten Kolmen sisaren Mashan ja Kirsikkapuiston Ranevskajan. Sinetti luo uniikin musiikkidramaturgian, jossa keskenään leikittelevät puhuttu sana ja musiikki eri lähteissään. Olli Mustosen säveltämä pianomusiikki kuullaan hänen soittamana studiotallenteena sekä Elina Mustosen soittamana elävänä musiikkina – ja välillä näiden kahden duettona!

Esityksen traileri:

Esityksen fb-sivu: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090438675218

”Hauvaseni. Älä murjota. Onnittelut flyygelin johdosta! Soita sillä, ja jos se osoittautuu todella hyväksi soittimeksi, niin eikö meidän pitäisi ostaa se omaksemme. Älä ikävöi, tiitiäinen, tee työtä.  Ja jos suinkin mahdollista, älä unohda kauas lämpimään ilmastoon karkoitettua ylijäämäkirjailjaa, ihailijaasi, A. Tsehovia.”
(Kirjeenvaihdosta Olga Knipperille, suom. ja sov. Armen Igitian ja Johanna Freundlich)

Kesto: n. 1h 10 min, ei väliaikaa

Liput: 35,50 / 33,50 / 22 €, sis. Netticketin palvelumaksut
Ryhmävaraukset teatterin toimistosta, p. 09 836 1919.

HUOM. Puolet permantopaikoista (mm. 2 pyörätuolipaikkaa) myydään teatterin toimistosta,
09 836 1919.

Cafe Silkki palvelee tuntia ennen esitystä. Kahvilassa on anniskeluoikeus. Tervetuloa!