Lokakuu on Armaksen aikaa. Lue festivaalitapahtuman suojelijan Pekka Haaviston tervehdys

Armas-festivaali järjestetään vielä kerran lokakuussa. Vuoden 2024 alusta alkaen festivaali siirtyy maaliskuulle. Tänä vuonna tapahtuman suojelija on Pekka Haavisto! (Alla hänen tervehdyksensä.)

Tänä syksynä Teatteri Vantaan ohjelmistossa Armas-festivaaliin liittyen on päiväkonsertti Laulu kiertää maailmaa keskiviikkona 4.10. klo 14. Tervetuloa Silkkisaliin musiikilliselle matkalle maailman ääriin, jolla Esa Aapro, Klaus Pennanen ja Matti Pasanen toimivat matkanjohtajina. Matkalla raikaa myös iloinen yhteislaulu. Kesto n. 1h 15min, sis. väliajan. Liput
à 27 €, sis. Netticketin palvelumaksut: https://www.netticket.fi/laulu-kiertaa-maailmaa-vantaa

Huom. Puolet permantopaikoista ja ryhmävaraukset teatterin toimistolta p. 09 836 1919 (arkisin klo 10-14) /silkkisali@teatterivantaa.fi

 

Pekka Haaviston tervehdys :

 

Joskus ajat voivat tuntua ahdistavilta. Koronakriisi rajoitti mahdollisuuksia tavata toisiamme ja nauttia kulttuurista. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa muistuttaa, miten rauha on helppo rikkoa, mutta vaikea saavuttaa. Monella vanhemmalla ihmisellä tällaiset kriisit nostavat pintaan omat, vaikeatkin muistot. Suomikin on joutunut taistelemaan olemassaolostaan ja rauhasta.

 

Näiden ajatusten keskellä on kuitenkin jotakin, joka antaa meille uutta virtaa tähän päivään ja huomiseen – kulttuuri ja taide. Hyvä näyttely, tanssi, musiikki, teatteri, keskustelu voi olla arjen katkaisija ja antaa ajattelemisen aihetta. Taiteen ja kulttuurin kautta ihminen uudistuu ja pystyy käsittelemään tätä päivää, mennyttä ja tulevaa.

 

Siksi tarvitaan Armas-festivaali, joka tuo yhteen senioripolven tekijöitä ja näkijöitä, osaajia ja kokijoita. Armas kokoaa yhteen taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. Armas todistaa osaltaan vanhaa suomalaista viisautta – tallessa ikä eletty.

 

On hienoa saada olla Armas-festivaalin suojelijana 2023. Laskeutukoon jokaisen festivaalivieraan ja festivaalin tekijän olkapäille pieni ripaus voimia antavaa tähtipölyä.

 

Pekka Haavisto

Kansanedustaja

 

 

 

Related Posts