Timo Tuominen: Brel final

Timo Tuominen: Brel final

Ihmisarvon, rakkauden ja rauhan puolesta!

Kansallisteatterin näyttelijän, Timo Tuomisen, kolmas ja uusin Jacques Brel-esitys:
”Timo Tuominen: Brel final” saadaan tuoreeltaan Vantaalle.

Kulttuuriteoksikin kutsutun, Tuomisen aiemmin tuntemattomista Brel-chansoneista kääntämän” TT encore Brel” esityksen jälkeen näyttelijä on entisestään syventänyt suhdettaan ranskankielisen chansonin mestarin runouteen ja tuo nyt jälleen parisenkymmentä uutta laulua lähemmäksi suomalaisia kuulijoita.

Jo kuusi vuotta täysille klubeille on soinut Brelin huuto: myrskyävä tunneskaala, jossa liikutaan vuoroin karkean katkerasta itseironiasta poskettoman hauskoihin tunnelmapaloihin ja kulmikkaan yhteiskunnallisiin lauluihin suomen kielellä. 
Kaiken yllä soi: ainut mitä meillä oikeasti on, on rakkaus.

Tuominen ei hienostele tulkinnoissaan, vaan hurmaa aggressiivisella rehellisyydellä, vimmaisella huudolla sekä kyvyllä luoda pureva suhde lauluun ja lyriikoihin. Hän laulaa ja tulkitsee lauluja elämän suurista kysymyksistä rakkaudesta Breliin. Hänen esityksistään on sanottu, että ne saavat suomalaiset kuulijat rakastumaan äidinkieleensä ja kaivamaan Brelin elämää ja kuolemaa sekä parisuhteita käsittelevät rosoiset chansonit uudelleen esille levylautasille pyörimään.

Lavalla huikaisevat myös: 
Tomi Rikkola, kitara ja alttoviulu
Marko Roininen, piano ja haitari
Tuomo Kuure, kontrabasso
Juha Menna, rummut

Kesto: noin 2h 10min, sis väliajan
Liput: 28/25e