Historia

Teatteri Kehä III:sta Teatteri Vantaaksi

Aktiivinen uuden avauksessa

Vantaalainen ammattiteatteri Teatteri Kehä III perustettiin v.1986. Nimensä mukaisesti teatteri teki aluksi pelkästään kiertue-esityksiä tarkoituksenaan tuoda taiteellisesti korkeatasoista ja monipuolista teatteria hajanaisen Vantaan lähiöihin lähelle ihmisiä. Teatterin perustajana oli pariskunta Matti Pasanen ja Anne Nielsen, edellinen tuottajana ja taloudellisena johtajana ja jälkimmäinen näyttelijänä ja taiteellisena vastaavana. Nimi vaihtui 20-vuotistaipaleen kunniaksi Teatteri Vantaaksi, mikä osoittaa teatterin vakiinnuttaneensa paikkansa Vantaan kaupungin vankkana kulttuuritoimijana.

Luovuutta ja rohkeutta

Ensimmäinen ensi-ilta oli Peltolan koululla Tikkurilassa 28.11.1986. Uusi teatteri aloitti kunnianhimoisesti ranskalaisen Marguerite Durasin suomalaisella kantaesityksellä Savannah Bay, jonka ohjasi Timo Paavola ja lavasti Tiina Makkonen, näyttelijöinä Leila Itkonen ja Anne Nielsen. Vuoden päästä seurasi niinikään ranskalaisen Yasmina Rezan kantaesitys Hautajaiset huvilalla, joka esitettiin Martinussalissa.

Teatterilla ei ollut omaa tilaa eikä rahaakaan, mutta täysipainoiset taiteelliset esitykset vietiin paikkoihin, joissa teatteria ei oltu nähtykään. Merkittäviä esityksiä teatterin alun taipaleella olivat Kaija Viinikaisen ohjaama Lady Lazarus -kuvia Sylvia Plathin elämästä. Se myös taltioitiin TV1:lle. Myöhemmin seurasivat Idströmin Veljeni Sebastian -romaanin dramatisointi monitoimitalo Vernissan suojiin, josta teatteri sai vakionäyttämön. Siellä esitettiin David Mametin Metsä ja aloitettiin myös teatterin musiikkiteatteriesitykset. Moni musiikkiteatteriesitys, kuten Edelmannin – Tikkasen Vuosisadan Rakkauslaulu jäi elämään, kiersi kaikki pohjoismaatkin.

Silkkisalin synty

Oman tilan, Silkkisalin, kunnostaminen ilman suurempaa yhteiskunnallista tukea Tikkurilan Silkkitehtaalle vuonna 1995 oli kulttuuriteko, jonka myötä teatteri pääsi valtion teatterilain piiriin. Alkuvuodet sujuivat uudessa salissa yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston ja sen rehtorin Monna Relanderin kanssa. Tuolloin syntyi myös Teatterin Kehä III:n Ystävät -yhdistys kaupunginjohtaja Pirjo Ala-Kapeen aloitteesta. Yhdistys on tähän päivään saakka tukenut teatterin toimintaa ja sillä on toistasataa jäsentä. Ystävät-yhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtajana on toiminut Matti Lahtinen.

 

Silkkisalissa kantaesitettiin suuri joukko eurooppalaisia näytelmiä. Valtakunnallista mielenkiintoa herätti Maiju Sallaksen ohjaus Clara S. (Elfriede Jelinek) sekä myös Tampereen Teatterikesään kutsuttu Georg Taborin Juutalainen Western. Marguerite Durasin La Musica II oli näistä jo toinen suuren kirjailijan teos. Teatteri Kehä III on ollut myös monasti aikaansa edellä, niin myös Untamo Lepolan ohjaaman vaikuttavan Alaston kauneus – Leni Riefenstahlin vuosisata -teoksen suhteen.

 

Alkuvuosien elämyksiin kuului myös spektaakkeli Gulliverin tuliyöt, joka yhdisti harrastajia ja ammattilaisia Silkkitehtaan pihoille ja Vantaanjoelle.

Teatteri Vantaa toi ohjelmistoon 2000-luvulla myös tunnettuja Broadway-esityksiä, kuten I do! Ido!, Aurinkoiset pojat ja Ain´t Misbehavin`, mutta yhä edelleen kantaesitykset ovat olleet tärkeä runko teatterin tuotannossa. Haluttiin luoda myös uutta kotimaista tuotantoa. Kaija Viinikaisen johtajakautena v. 2005-06 toteutettiin hänen ohjaama ja Pirjon Toikan kirjoittama Mustikkapaikka vuonna 2005. Myöhemmin vuonna 2011 Samanlainen onni, jonka kirjoitti Kati Kaartinen ja ohjauksesta vastasi Seppo Honkonen. Mittavin maailmankantaesitys syntyi, kun teatteri vietti 20-vuotisjuhlaansa. Sen kunniaksi tuotettiin suurta arvostusta saanut musikaali Kaipaus. Teos syntyi säveltäjä Jukka Linkolan, runoilija Ilpo Tiihosen ja ohjaaja Kaija Viinikaisen käsissä ja päissä.

Oman laajan lukunsa ansaitsevat myös lukuisat vierailuesitykset, jotka ovat mukana vahvasti mukana monipuolistaen teatterin ohjelmistoa.

Tunnelmallisesta Silkkisalista on muodostunut vetovoimainen ja intiimi teatteritila, jossa on nähty niin aikuisten kuin lasten teatteriesityksiä, musikaaleja, konsertteja, draamaa.

Pieni suuri teatteri

Teatteri Vantaa on Suomen ensimmäisiä teattereita, joissa taiteellinen henkilökunta on palkattu historiansa alusta alkaen produktiokohtaisesti. Se on myös teatteri, joka pienuudestaan huolimatta on ottanut suuria taiteellisia ja taloudellisia riskejä. Koko historiansa aikana teatteri on tehnyt runsaasti kiertue-esityksiä Etelä-Suomen alueella oman Silkkisaliohjelmiston lisäksi, mikä on ollut talouden kulmakivi, mutta esiintymiset ihmisten parissa ovat tehneet teatteria myös tunnetuksi. On myös tarvittu sinnikkyyttä ilman suuria tukia, kekseliäisyyttä ja uskoa teatterin tarpeellisuuteen.

Teatteri on tuottanut lukuisia yhteistyöproduktioita eri ryhmien kanssa ja osoittanut avoimmuudellaan vetovoimaisuutensa. Se on toiminut myös yhteistyössä Suomen Teatterikorkeakoulun kanssa ja toiminut opetusnäyttämönä v. 2000. Alusta lähtien teatteri on kerännyt eturivin taiteilijoita tuotantoihinsa, mikä on taannut produktioiden korkean tason. Teatteri on huomioinut eri ikäiset katsojat ohjelmistossaan ja siten pyrkinyt edesauttamaan vantaalaisia juurtumaan alueeseensa. Kaikkeen tähän voi pieni teatteri pystyä.

Teatteri Vantaan lukuisten pienimuotoisten lastenesitysten käsikirjoittajana ja ohjaajana on toiminut Kanerva Salomaa. Teokset ovat olleet suosittuja ja säilyneet ohjelmistossa vuosikaudet. Aikuisille suunnattujen näytelmien ohjaajana viime vuosina on ollut Mira Kivilä.

 

Kohti uutta tilaa

Vuosien kuluessa vanha Silkkisali osoittautui pieneksi ja huonokuntoiseksi. Syksyllä 2020 allekirjoitettiin esisopimus uudesta tilasta Silkkitehtaalla ja prosessi eteni erilaisten vaiheiden kautta uuden tilan valmistumiseen kesällä 2021. Teatteri Vantaa ja Tanssiteatteri Raatikko saivat omat salit ja yhteisen yleisöaulan sekä kakkoskerroksen omat pukuhuoneet ja toimistotilat.  Vantaan kaupunki ja kiinteistönomistaja Renor tekivät pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Uusien, nykyaikaisten tilojen myötä Tikkurilaan syntyi hieno teatterikeskittymä, kuitenkin moninkertaiseksi kohonneiden vuokrien kustannuksella. Suureen ja työlääseen muutosprosessiin sekä teatteritekniseen varustamiseen ja rakentamiseen saatiin asiantuntija-apua etenkin Niklas von Weissenbergiltä ja viimeisessä vaiheessa Onni Toppilalta. Minttiravintoloiden kanssa tehtiin sopimus kahvilatoiminnasta ja teatterikahvila sai nimekseen Cafe Silkki. Opetus- ja kulttuuriministeriön investointiavustuksen ja Kansallisteatterin Willensaunan tuolilahjoituksen turvin päästiin uuden salin varustelussa hyvään lopputulokseen. Juhlalliset, upeat avajaiset pidettiin 28. lokakuuta 2021 yhdessä Tanssiteatteri raatikon kanssa.

Teatteri Vantaa 35 vuotta

Vuoden 2021 huipentumana oli uuden salin vihkiäiset ja 35-vuotisjuhlagaala 30. lokakuuta. Osku Heiskanen juonsi tilaisuuden, jonka ikimuistoisimpiin Hetkiin kuului salin vihkiminen ja Seela Sellan, Anja Pohjolan ja Esko Salmisen osuudet. Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen puhe sekä kaikki sykähdyttävät esiintyjät nostivat tunnelman pilviin. 

Korona on keväästä 2020 lähtien aiheuttanut sulkutiloja, joiden kohteeksi teatteritkin joutuivat. Normaali esitystoiminta oli monessa vaiheessa peruutettu. Helmikuussa 2022 eletään toiveikkaina että uusi normaali elämä palaa ja teatterit täyttyvät katsojista.

Teatterikentän periksiantamaton taistelija

Vuosien karttuessa on karttunut myös yleisöä Silkkisalin katsomoon. Katsomoa on laajennettu, vaikka seinät uhkaavasti tulevat vastaan. Katsojien kommentit ja palautteet ovat antaneet uskoa, että teatterilla on paikkansa ja arvonsa elämysten ja ajatusten jakajana.

Anne Nielsen
näyttelijä, taiteellinen johtaja

Teatteri Kehä III sai Vantaa -palkinnon v. 1992.
Teatteri Kehä III hyväksyttiin teatterilain piiriin v.1997.
Teatteri Kehä III muutti nimensä huhtikuussa v. 2006 Teatteri Vantaaksi.
Teatteri Vantaa muutti uuteen teatteritilaan vuonna 2021.
Teatteri Vantaalla on myös tukiyhdistys Teatterin Ystävät »lue lisää

Tuotannot

Tuotannot v. 1986 lähtien
KE = kantaesitys

Esityksen nimi, Tekijä, Esitysvuosi
Savannah Bay
, Marguerite Duras, 1986, KE
Hautajaiset Huvilalla, Yasmine Reza, 1988, KE
Lady Lazarus, Sylvia Plath /dram. Leena Virtanen, 1989, KE
Veljeni Sebastian, Annika Idström, 1990, KE
Rakastuneet lapset, Kosma-Prévert-Saisio, 1991
Medeia, Mia Törnqvist, 1991
Valoja ja varjoja, Eeva-Kaarina Vilke, Riku Niemi ja Avanti, 1991
Metsä, David Mamet, 1992, KE
Sävel Sinulle – tangon parhaimmistoa, 1992
Jääprinssi, Pentti Halonen-Irina Krohn, säv. Katriina Honkanen-Juha Lehti, 1993, KE
Siinä iässä, 1993
Vuosisadan rakkauslaulu, Märta Tikkanen-Toni Edelmann, 1996, KE
Varietee-illat Silkkisalissa, 1996
Clara S., Elfriede Jelinek, 1996, KE
Juutalainen Western-valkonaama ja punanahka, Gerge Tabori, 1997, KE
La Musica II, Marguerite Duras, 1997, KE
Alaston kauneus-Leni Riefenstahlin vuosisata, Seppo Parkkinen, 1998, KE
Toiset Naiset-musiikki-ilta, 1998
Maailman laidalla, Pirkko Saisio, Mikko Roiha, 1998
Aina kun voin, Iwa Borman, Gunilla Abrahamson, 2000, KE
Gulliverin Tuliyöt, Jonathan Swift/dram.Untamo Lepola, 2000, KE
Perhosten talo, Halinen, Honkanen, Nenonen, 2000
Tekijä tuntematon, Teatterikorkeakoulu, yht.tuotanto, Marjo Niemi, 2000
Tänä iltana Lola B.!, Georg Kreisler/dram. Untamo Lepola, 2001, KE
Paniikki/Teatteri Viritys, Kristina Lugn, 2001
Kevään ensimmäinen saalis, Pentti Saarikoski, 2002
Ilta pilalla, Katriina Honkanen, työryhmä, 2003, KE
Totta toinen puoli, Alan Ayckbourn, 2003
I do! I do! Tahdon, Harvey Schmidt, Tom Jones, 2004
Rakas Lurjus, Mika Waltari, 2004
Mustikkapaikka, Pirjo Toikka, 2005, KE
Fifty-Fifty, 2005
Largo, 2005
Marko Putkosen varietee, 2006
Kaipaus, Ilpo Tiihonen, Jukka Linkola, 2006, KE
Silkkiä ja Chansonia ja viiksekkäitä miehiä, 2007
Aurinkoiset Pojat (The Sunshine Boys), Neil Simon, 2008

Viidenkympin villitys!, 2008
Supernaiivi, Erlend Loe – Anna Krogerus, 2009
Voitto kotiin (The Winner takes it all), Oliver Bukowski, 2009
Puhelinlangat laulaa, 2010
Ain´t Misbehavin´(En katso muihin), Murray Horwitz-Richard Maltby jr., 2010
Samanlainen Onni, Kati Kaartinen, 2011, KE
Rakasta, kärsi ja unhoita!, Anne Nielsen, Merja Ikkelä, 2011
Kuuma nakki, Meiju Suvas, Merja Ikkelä, Anne Nielsen, 2011
Teatteri Vantaan 25-vuotis juhlagaala, 2011
Meidän herramme muurahaisia, Seppo Honkonen, Anne Nilsen, Merja Ikkelä, 2012
Gabriel, tule takaisin!, Wika Waltari, Taneli Mäkelä, Mikko Rantaniva, Anne Nielsen, Sara Paavolainen, Hanna Lekander, 2012
Pariisin taivaan alla, lauluilta, Anne Nielsen, Merja Ikkelä, 2013
Vuosisadan rakkauslaulu, Märta Tikkanen, Eila Pennanen, Liisa Ryömä, Toni Edelmann, Anne Nielsen, Monna Relander, 2014 
Kuningaskalastaja, William Douglas Home, Terttu Savola, Työryhmä, Taneli Mäkelä,
Anne Nielsen, Ilkka Heiskanen, Seppo Maijala, 2014
Paperineilikka, Matti-Juhani Karila, Mira Kivilä, Anne Nielsen, 2015 KE
Avoin liitto, Franca Rame ja Dario Fo, Aira Buffa, Mira Kivilä, Anne Nielsen, Puntti Valtonen, 2016
Päivällisvieras, David Pharao, Aino Piirola, Mira Kivilä, Anne Nielsen, Teijo Eloranta, Tommi Eronen, Teemu Koskinen, 2017
Matkalla – tässä ja nyt, lauluilta, Anne Nielsen, Merja Ikkelä, Juhani ja Ritva Laitala, 2018
Shirley Valentine, Willy Russell, Aino Piirola, Mira Kivilä, Anne Nielsen, 2019

Lapsille
Kolme kovista, Ilpo Tiihonen, 1990
Tohtori Polosen kiertävä lauluklinikka, Ikkelä-Nielsen, 1991
Karhunpentu Kainehak, trad./sov. H-M. Kinnunen, 1993
Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri, trad./sov. H-M. Kinnunen, 1994
Ihmemies, Risto Autio, 1995
Pikkupossut-show, Pasanen-Okkonen, 1996
Tuhannet Tuliaiset, Ikkelä-Hurri, 1996
Posetiivari Pasasen kiertävä varietee, Matti Pasanen, 1998
Keisari ja Satakieli, H.C.Andersen, 1999
Urpo ja Turpo ja hirmuinen Äm, Hannele Huovi, 2003
Paimentyttö ja nokikolari, H.C.Andersen, 2004
Päivä Kanikukkulalla, Ulf Nilsson, Eva Eriksson, 2005
Reija Rotta ja rakettiretki, Seppo Välinen, 2006, KE
Iso paha susi, Katja Krohn, 2007
Sotta Pyttynen, Katja Krohn, 2007
Känkkänäätä ja Herra H, Seppo Honkonen, Anna Ranta, 2008, KE
Iik, hammaspeikko, Elisa Salo, 2009, KE
Jos oisin jo iso, Kanerva Pasanen, 2010, KE
Pikku Pixin huikea avaruusseikkailu, Seppo Honkonen, Anna Ranta, 2011, KE
Viirun syntymäpäivät, Sven Nordqvist, Kanerva Pasanen, Matti Pasanen, 2013
Apropoo, Petri Jäärni, 2014
Tiitiäisen takapiha, Kirsi Kunnas, Kanerva Pasanen, Anne Nielsen, 2014, 2015
Muumilaakson talvi, Juha Laukkanen, 2015
Pikkupossut show, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, 2015
Viirun ja Pesosen joulu, Sven Nordqvist, Kanerva Pasanen, Matti Pasanen, 2015
Herra Hakkaraisen yö, Mauri Kunnas, Kanerva Pasanen, Anne Nielsen, 2016
Satu Taikahuilusta, Kanerva Pasanen, Anne Nielsen, 2017
Kani Kuriton, Richard Scarry, Kanerva Pasanen, Anne Nielsen, 2018
Rakastunut Sammakko, Max Velthuijs, Kanerva Pasanen, Anne Nielsen, 2019

Vierailut
Unelmana Tuhkimo, Nukketeatteri Mukamas, 1997
Musiikki ennen kaikkea, Liisa Tandwfelt, Junio Kimanen, 1997
Joulukuvaelma, Nukketeatteri Mukamas, 1997
Kaikki tapahtuu nyt, Solveig von Schoultz, Tandefelt, Kimanen, 1997
Mariaanan balladi, Pirjo Tuominen, Marja Kurkela, Liisa Isotalo, Merja Ikkelä, 1998
Konsultit, Pirkko Saisio, Anna-Leena Mäki-Penttilä, Vieno Saaristo, 1998
Venäläisiä romansseja, Raissa Palmu, Hannele Aulasvuo, Jussi Miilunpalo, 1998
Kanariaterapia, Helen Elde, Anna-Leena Mäki-Penttilä, 1998
Poket, Raija-Sinikka Rantala, Aki Raiskio, Juhani Kouki, Antti Aro, Olli Ikonen, 1999
Tie Buenos Airesiin, Juhani ja Ritva  Laitala, Juha Rislakki, 1999
Ei kaikki miehet petä, Teatteri Jurkka, Esa Sariola, Eeva Litmanen, Juha Veijonen, 1999
Nainen, Teatteri Jurkka, Vappu Jurkka, 1999
Rehellinen konsultti etsii yritystä, Esa Sariola, Eeva Litmanen, 1999
Tuomo Holopaisen lauluilta, 1999
Operamento-kuoro, 1999
Nucleus, Tanssiteatteri Distanz-Tytti Kronqvist, 1999
Venäläinen ilta, Nadir Mamedoff ja Troika Express, 2000
Hello Dolly!, Fortum-kuoro, 2000
Älä pelkää elämää, Kaj Chydenius, Ritva Sorvali, 2000
Juice-Leskinen konsertti, Vantaan kamarikuoro, 2000
Karppi on kaloista jaloin, Marjatta Oikawa, 2000
Tarpeistonhoitajan tähtihetki, Eberhard Streul, Seppo Mäki, 2000
Minä ja Jacgues, Jacgues Brel, Juha Kukkonen, 2000
Trio Corezon, 2000
Syystunnelmaa, Anna Karvonen, 2000
Muistamisen hetki, Bo Carpelan, Päivi Kangas, Inkeri Kivimäki,
Tuomo Holopainen, Jussi Virtanen, 2000
Trio Corazon, 2001
Concierto Quararey, 2001
Mä oon aut, Hämeenlainnan kaup.teatteri, Matti Kuikkaniemi, Harri Ekonen, Birgitta Putkonen, 2002
Sukka hukassa, Päivi Kangas, 2002
Koivuhiiri ja päästäinen, Teatteri Vanha Juko, 2002
Prättäkitti, Hannele Laaksonen, 2002
Mie alan tekehmän syntiä, Rosa Liksom, Topi Mikkola, 2002
Figaron häät, Petteri Sallinen, 2002, 2012
Watt-kabaree, sellaista elämä oli, Kotkan kaup.teatteri, 2002
Vierityksin-konsertti, 2002, 2003
Kaikki minun veljeni, Ritva Sorvali, Helena Ryti, 2003
Club Tropical, 2003
Minä Freuerbach, Tankred Dorst, Seppo Maijala, Anitta Niemi, 2004
Jeesuslapsen ensimmäinen ihmeteko, Dario Fo, Jukka Pitkänen, 2004, 2005
Lainapeite ja lyhyttavaraa, Heidi Herala, Tumppu Kesälä, 2004
Mies se on vainajakin, Daniel Katz, Juha Kandolin, Maija Karhi, Anja Pohjola, 2005
Tuuleen kirjoitettu, Ritva Oksanen, Pedro Hietanen, 2005
Eino Leino ja rakkaus, Inkeri Kilpinen, Haltsonen, Tuomi, Ismälä, 2005
Billie Holliday-laulut mun elämäin, Helena Fagerlund, 2005
Poikkinainti, Katriina Honkanen, Tiia Honkanen, Merja Ikkelä, Ilkka Tenhunen, 2006
Cappucino ja kahdet sauvat, Eeva Litmanen, Tiia Louste, 2006
Huumoria murteella, Seela Sella, Seppo Kolehmainen, 2006
Operamento kuoro, 2006
Ellan ja Lainan riemureki, Katriina Honkanen, Tiia honkanen, Merja Ikkelä, Ilkka Tenhunen, 2006
Ihana ilta, Jani Karvinen, Elsa Saisio, Kristiina Halttunen, Marko Puro, 2006
Lahja Taivaan, Jani Karvinen, Saana Hyvärinen, Jukka Peltola, Eeva Soivio, 2007
Hungarian Karaoke, Kristian Smeds, Juha häkkänen, 2007
Vaarallista elämää, Veli-Matti Karen, Hanna Kaila, Anna Hasanen, Ari Ismälä, 2007
Reitari, Jani Manninen, Topi Mikkola, 2007
Täydellisiä vieraita, Jani Karvinen, Elsa Saisio, Marko Puro, 2007
Vesa-Matti Loiri konsertti, 2007
Larin Paraske-rautamuurahaisten sukua, Ritva Holmberg, Eeva Litmanen,
Karoliina Franck, Vilma Timonen, 2007
Pienin Yhteinen Jaettava, Pirkko Saisio, Mikko Roiha, 2007
Oi niitä aikoja, Matti Pasanen, 2008
Ihmisen laulu, Ritva Oksanen, Janus Hanski, 2008
Riemujan piirakka, Ritva Holmberg, Rea Mauranen, Ilkka Heiskanen, Pedro Hietanen, 2008
Tuoppini Jäljet Mä Tunnen, Seela Sella, Jani Uhlenius, Terttu Uhlenius, Leo Silolahti, 2008
Leninki, Matti-Juhani Karila, Vesa Vierikko, Ilkka Heiskanen, 2008
Sydänääniä, Ritva Oksanen, Janus Hanski, Matti Tegelman, 2008
Kielletyt laulut, M.A.Numminen, Pedro Hietanen, 2009
RedNoseClub, Teemu Aromaa, Eero Järvinen, Amira Khalifa, Riku Korhonen, Nora Raikamo, Timo Ruuskanen, Tatu Siivonen, Niina Sillanpää, 2009
Sirkusvarietee, Marko Putkonen, 2009
Palo, Jukka-Pekka Palo, Vesa Mäkinen, 2010
Mieskuoro Operamento , 2010
Heti vapaa, Eeva-Kaarina Kolsi, Sari Mällinen, Erkki Saarela, 2010
Pruuklunin kissat, Seppo Halttunen, Marja-Leena Kouki, Mira Kivilä, 2010
Rakastan elämää, Matti Pasanen, Esa Aapro, 2010
Kaikki mitä rakastin, Anja Pohjola, Anna Hanski, Janus Hanski, 2010
Entäs nyt Eeva, Olka Horila, Eeva Litmanen, 2010
Hafla! Tanssin iloa yhdessä, Laura Zaray, 2010
Soinnun päivän konsertti, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, 2010
Mieskuoro Operamenton joulukonsertti, 2010
Kaikki mitä rakastin, Anja Pohjola, Anna Hanski, Janus Hanski, Petri Krzywacki, 2011
Seela Sella seisaallaan, Leena Tamminen, Kari Paukkunen, Seela Sella,
Tarja Hakonen, 2011
Tumma ja blondi, Jukka Virtanen, Eija Vilpas, Tiia Louste, 2011
Hafla! Laura Zaray, 2011
Mielipuolen päiväkirja, Anton Nikkilä, Kari Paukkunen, Martti Suosalo, 2011
Kevätkonsertti, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, Jussi Miilunpalo, 2011
Seela Sella seisaallaan, Leena Tamminen, Kari Paukkunen, Seela Sella, Tarja Hakonen, 2011
Lava-ammuntaa III, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2011
Järjen veit, Kristiina Elstelä, Jussi Miilunpalo, 2011
Vain Bocelli puuttuu, Pasi Lampela, Antti Majanlahti, Satu Silvo, Reidar Palmgren, 2011
Aina kun voin, Iwa Borman, Gunilla Abrahamsson, Mira Kivilä, Anne Nielsen, 2011
Hafla, Laura Zaray, 2011
Soinnun päivän konsertti, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, 2011
Kahdeksan kärjessä-Elämäni levyt, Markku Pölönen, Mika Nuojua, 2011
Mieskuoro Operamenton joulukonsertti, 2011
Lava-ammuntaa III, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2012
Jättipotti, Eeva-Kaarina Kolsi, Minna Kivelä, Seppo Halttunen, 2012
Grace ja Glorie, Tommi Auvinen, Eila Roine, Teija Auvinen, 2012
Figaron häät, Petteri Sallinen, 2012
Terästettyä naista ja anjovista,Sinikka Nopola, Heidi Herala, Juha Antikainen, 2012
Veli ja sen veli, Matti Rasila, Mikko Rasila, Eeva Kontu, 2012

Silkkiklubit, Kanerva Pasanen, 2012
Halfa, Laura Zaray, 2012
Itämaisen tanssin festivaali, Laura Zaray, 2012
Mieskuoro Operamenton keväiset konsertit, 2012
Dario Fon eroottisia tarinoita, Mika Nuojua, Erkki Saarela, 2012
Brel, Suosalo & Tegelman, Martti Suosalo, Pekka Tegelman, Tero Siitonen,
Jan Noponen, 2012
Lava-ammuntaa III, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2012
Kivi, Hannu Mäkelä, Samuli Reunanen, Johannes Korpijaakko, 2013
Huovisen erikoiset, Veikko Huovinen, Sakari Kirjavainen, Ilkka Heiskanen,
Tuotanto Produmo, 2013
Silkkiklubit, Kanerva Pasanen, 2013
Hafla Intensive III, Laura Zaray, 2013
Ottaa sydämestä, Seela Sella, Leena Tamminen, Kari Paukkunen, Kaj Cydenius, Seela Sella, Arttu Kapulainen, 2013
Tää on niin tätä, Susanna Haavisto, Jaana Saarinen, Juha Tikka, 2013
Guy Schalom & Baladi Blues Ensemble, 2013
Tohtori Polosen lauluklinikka, Anne Nielsen, Merja Ikkelä, 2013
Vesa-Matti Loiri, Loiri, Peter Lerchce, 2013
Matti Pasasen, Klaus Pennasen ja Esa Aapron konsertti/yhteislaulu tilaisuus, 2013
Ulla Tapaninen: Hämmennystä, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2013
Kaikki mitä rakastin, Anja Pohjola, Anna Hanski, Janus Hanski, Petri Krzywacki, 2013
Mielipuolen päiväkirja, Anton Nikkilä, Kari Paukkunen, Martti Suosalo, 2013
Aivastus, Anton Tsehov, Michael Frayn, Tommi Auvinen, Jukka Virtanen, Päivi Kinnunen, Mari Turunen, Ilkka Heiskanen, Mikko Nousiainen, Tuotanto Produmo, 2013
Henryn & Alicen salaiset elämät, David Trisham, Timo Rissanen, Jaana Saarinen, Puntti Valtonen, Tuotanto Komediateatteri Arena, 2013
Kun lehdet putoo konsertti/yhteislaulutilaisuus, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, Esa Aapro, 2013
Suomalainen ilta, Taneli Mäkelä, Jussi Liski, 2013
Mieskuoro Operamento joulukonsertit, 2013
Runomiehet, Ilkka Heiskanen, Jone Takamäki, Tuotanto Produmo, 2014
Ulla Tapaninen: Hämmennystä, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2014
Ottaa sydämestä, Seela Sella, Leena Tamminen, Kari Paukkunen, Kaj Cydenius, Seela Sella, Arttu Kapulainen, 2014
Mitä sais olla? Jussi Lampi, Samuli Laiho, kari-Pekka Toivonen, Ville Virtanen, 2014
Leninki, Matti-Juhani Karila, Vesa Vierikko, Ilkka Heiskanen, Tuotanto produmo, 2014
Ilta Emmin kanssa, Laura Jäntti, Ilpo Tiihonen, Erkki Saarela, Eero Ojanen, Tuotanto Teatteri Jurkka, 2014
Muista minut, Minna Nurmelin, Satu Rasila, Lotta Lindroos, Sari Mällinen, 2014
Näillä mennään, Heikki Huttu-Hiltunen, Pekka Heikkinen, 2014
Silkkikklubit, Kanerva Pasanen, 2014
Lava-ammuntaa III, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2014
Operamenton 20-vuotis konsertit, 2014
Tänä iltana Ritva Oksanen ja Pedro Hietanen, 2014
Vuosisadan rakkauslaulu, Märta Tikkanen, Eila Pennanen, Liisa Ryönä, Toni Edelmann, Anne Nielsen,  Monna Relander, 2014 
Illan tummetessa, Esa Aapro, Merja Aapro, 2014
Musiikkia iltapäivällä konsertit, Vantaan Musiikkiopiston opettajat, Monna Relander, 2014
Ilta Emmin kanssa, Laura Jäntti ja Ilpo Tiihonen, Eero Ojanen, Erkki Saarela.
Tuotanto Teatteri Jurkka, 2014
Kelvottomat 4-kun mikään ei riitä, Eero Saarinen, Kari Puumalainen, Jussi Lampi, Puntti Valtonen, Tuomas Uusitalo, Antti Tammilehto, 2014
Kilon paloina, Anne Saastamoinen, Anu Hälvä-Sallinen, Sanna Saarijärvi, 2014
Diivan divaani, Sonja Lumme ja Arne Nylander, Jussi Liski, 2014
Tolv sånger ur Frithiofs saga, Nina Kronlund, Esa Aapro, Klaus Pennanen,
Matti Pasanen, 2014
Mieskuoro Operamenton joulukonsertit, 2014
Hafla Intensive 5, Laura Zaray, 2014
Minttu sekä Ville, Minttu Mustakallio, Ville Virtanen, Samuli Laiho, 2015
Tumma ja Blondi-yötön yö, Eija Vilpas, Arja Pessa, Eija Vilpas, Tiia Louste, Valdemar Virtanen 2015
Ulla Tapaninen: Hämmennystä, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2015
Parasta ennen, Krister Classon, Andre Wickström, Riku Suokas,
Ilmari Saarelainen, 2015
Hiipparikvartetti, Puntti Valtonen, Jussi Lampi, Mikko Rantaniva,
Timo Kärkkäinen, 2015
Huippuosaajat, Minna Kivelä, Annu Valonen, Antti Korhonen,
Tuotanto Musiikkiteatteri Kapsäkki, 2015
Silkkiä korville, Vantaan Musiikkiopiston opettajat, 2015
Operamenton kevätkonsertit, 2015
Tunteiden näyttämö, Laura Zaray 2015
Silkkiklubit, Kanerva Pasanen, 2015
Sami Hedberg 365-Maailmanennätyskiertue 2015
Stand up-ilta, Heli Sutela ja Jape Grönroos,
2015
Romeo vs. Julia, Laura Jäntti, Eero Ojanen, Marja-Leena Kouki, Erkki Saarela, 2015
Parasta ennen, Tampereen työväen teatteri, Krister Classon, Andre Wickström, Riku Suokas,
Ilmari Saarelainen, 2015
Rednoseclub & Teatteri Quo vadis-Juoksuhaudantie, Kari Hotakainen, Otso Kautto, Tuukka Vasama, Timo Riiskanen, 2015
Hafla show, Laura Zaray, 2015
Kaaoskabaree, Hanna Kaila, Jonna Järnefelt, Jukka Nylund, 2015
Fabulous Bäckström Brothers, Tony Park, Aitor Basauri, Jukka Bäckstöm, Petri Bäckström, Jukka Nykänen, 2015
Ulla Tapaninen: Hämmennystä, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2015
Hiipparikvartetti, Puntti Valtonen, Jussi Lampi, Kimmo Blom,
Timo Kärkkäinen, 2015
Romanssikonsertti, Monna Relander, Matti Pasanen, 2015
Svensk Afton, Klaus Pennanen, Esa Aapro, Matti Pasanen, 2016
Takkatulen ääressä, Merja Aapro, Esa Aapro, 2015
Les Girls, Ritva Auvinen, Sinikka Sokksa, Laura Heinonen, 2015
Tumma ja blondi-yötön yö, Eija Vilpas, Arja Pessa,, Tiia Louste, Valdemar Virtanen, 2015
Punkkuelämää, Pentti Järvinen, Eeva Litmanen, Ria Kataja, Minna Kivelä, 2015, 2016
Silkkiklubi Christmas Special, Kanerva Pasanen, Nat Newborn, 2015
Mieskuoro Operamenton joulukonsertit, 2015
Nylén & Linkola, Antti Nylén, Pentti Linkola, Janne Reinikainen, Kristian Smeds, Olavi Uusivirta, Timo Tuominen, 2016
Putoaminen, Albert Camus, Pasi Lampela, Pekka laiho, 2016
Golden Gals Goes Valentine, Elsa Saisio, Maija Rissanen, Marko Puro, 2016
Parasta ennen, Tampereen työväen teatteri, Krister Classon, Andre Wickström, Riku Suokas, Ilmari Saarelainen, 2015
Timo Tuominen: Encore Brel, 2016
Silkkiklubi, Kanerva, Aino Venna, 2016
Silkkiklubi, Kanerva, Jippu, 2016
Kivinen tie, Mikko Kivinen, Otto Kanerva, Pertti Jarla, 2016
Junantuomaa, Sari Mällinen, Mari Kätkä, 2016
Terapian tarpeessa, Sari Havas, Samuli Reunanen, Pauliina Hukkanen, Altti Uhlenius, 2016
Rakas valehtelija, Hannu Huuska, Eeva-Liisa Haimelin, Timo Närhinsalo, 2016
Lauluja kolmelta vuosikymmeneltä, Eija Ahvo, Susanna Haavisto, Jukka Linkola, 2016
Mujunen & Sottinen: Arjen ihmeet, Tommi Mujunen, Riku Sottinen, 2016
Mika Eirtovaara & Mikko Vaismaa, 2016
Ulla Tapaninen: Hämmennystä, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2016
Kaupungin paras kabaree, Ville Kekäläinen, 2016
Hafla, Bollywood special, Laura Zaray, 2016
Mieskuoro Operamenton kevätkonsertit, 2016
Älä jätä sinua yksin, Aino Suhola, Eva Kleman, Osku Heiskanen, Matti Kuikkaniemi, Ritva Oksanen, Pedro Hietanen, 2016, 2017, KE
Johanna Försti ja Jukka Linkola: Blue songs and ballads, 2016
Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa V, Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen, 2016, 2017
Musiikkia maailmalta ja meiltä, Esa Aapro, 2016
Peilinpitelijä, Heidi Herala, 2016
Silkkiklubi, Kanerva, Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho sähköduo, 2016
Silkkiklubi Joulu-special, Kanerva, Nat Newborn, 2016
Hafla Intensive 7, Laura Zaray, 2016
Kasvonsa menettänyt mies, Kari Paukkunen, Puntti Valtonen, Safka Pekkonen, 2016
Tarttuvia tarinoita, Osku Valve, Erkki Saarela, 2016
Jukka Perko ja Jukka Linkola: The snow queen, 2016
Mieskuoro Operamenton joulukonsertit, 2016
Silkkiklubi, Kanerva, Aili Ikonen, Antti Kujanpää, 2017
Silkkiklubi, Kanerva, Laura Moisio, 2017
Kaiho-lauluilta, Kaija Kärkinen, Antti Korhonen, 2017
Luolamiehen poika, Valtteri Roiha, Panu Vauhkonen, Petrus Kähkönen, 2017
Huovisen erikoiset, Veikko Huovinen, Sakari Kirjavainen, Ilkka Heiskanen, 2018
Miehen käyttöopas, Linnateatteri, Kalle Lamberg, Jukka Rasila, Mika Räinä, 2018
Minun elämäni, Pirkko Mannola, Pirkko Mannola, Eeppi Ursin, 2018
Ystävänpäiväkonsertti, Jukka Kuoppamäki, 2018
Sir Elwood duo, Juha Lehti, Juha Saaresaho, 2018
Korot Kattoon, Virpi Haatainen, Ria Kataja, Minna Kivelä, 2018
Retrosisters, Sirpa Nuuttila, Heli Närhi, Katriina Kerppola, 2018
Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa V, 2018
Lapin punaiset hanget, Rosa Liksom, Jani Manninen, Topi Mikkola, 2018
Pöljänpojan vakuutus, Pekka Huotari, Mika Nuojua, 2018
Ihminen, Teatteri Jurkka, Ilari Johansson, Tommi Eronen, 2018
Hämärän tanssit, Pekka Heikkinen, Kaari Martin, Hepa Halme, Dj Juhis, 2018
Idiootti, Riku Saastamoinen, Kaija Pakarinen, Teemu Kupiainen, 2018
Halun viemää, Eeva-Kaarina Kolsi, Kiti Kokkonen, Minna Kivelä, 2018
Operamenton kevätkonsertit, 2018
Elmo, Ilkka Heiskanen, Iltama Oy/Otto Kanerva, 2018
Maailman ihanin tyttö – valokuva soi, Susanna Haavisto, Suvi Isotalo, Lea Pekkala, 2018
Minä kunnanjohtaja, Pertti Koivula, Jari Järvelä, Milko Lehto, Pertti Koivula, 2018
Minun elämäni, Marjatta Leppänen, Marjatta Leppänen, Eeppi Ursin, 2018
Avomielinen Anneli Keijon kaa, Leena Tamminen, Kari Paukkunen, Pauliina Hukkanen, Janne Kyyhkynen, 2018
Donnat: Ikkunaprinssi-lauluilta, Sonja Lumme, Eija Kantola, Irma Tapio, Eero Ojanen, 2018
Muuttuvat laulut, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, Esa Aapro, 2018
Hafla – itämainen tanssinäytös, 2018
Operamenton joulukonsertit, 2018
Sandra, Heidi Köngäs, Kaija Pakarinen, Lea Pekkala, 2019
Menköön vaan! Markku Toikan 40 v. taiteilijajuhlakiertue, Markku Toikka, Jussi Liski, Pekka Nylund, Antero Priha, 2019
Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa V, 2019
Elmo, Ilkka Heiskanen, tuotanto Iltama Oy, 2019
Matti Nykänen – Hyppy sumuun, Seppo Honkonen, Tatu Mönttinen, 2019
Raili ja tähti, Sakari Kirjavainen, Annu Valonen, 2019
Stella rakastuu, Stella Polaris: Teijo Eloranta, Niina Sillanpää, Mikko Penttilä, Antti Laukkarinen, 2019
Fadoilta – Kuulin kui helizi fado, Kirsi Poutanen, Esa Helasvuo, 2019
Maria Lund – Ruuskanen Railio klubi, Maria Lund, Maija Ruuskanen, Veera Railio, 2019
Red Nose Company: Punainen viiva, Otso Kautto, Timo Ruuskanen, Tuukka Vasama, 2019
Minun elämäni, Fredi, Matti Siitonen, Eeppi Ursin, 2019
Parasta ennen, Tampereen työväen teatteri, Krister Classon, Riku Suokas, Ilmari Saarelainen, 2019
Glitter balls – Bingo&show, Ville Kekäläinen, Minna Kivelä, Esko Paavola, 2019
Etsivätoimisto Nappi, Kasperi Nordman, Nina Mamia, 2019
Äitienpäiväkonsertti, Esa Aapro, Merja Aapro, 2019
Operamenton kevätkonsertit, 2019
Rakkauskirjeitä, Tampereen teatteri, A.R. Gurney, Juha Lehtola, Seela Sella, Esko Roine, 2019
Minun elämäni, Vieno Kekkonen ja Elina Sauri, Vieno Kekkonen, Elina Sauri, Eeppi Ursin, 2019
Terapian tarpeessa jälleen, Samuli Reunanen, Sari Havas, Pauliina Hukkanen, 2019
Rakastaja, Teatteri Jurkka, Harold Pinter, Juha Siltanen, Essi Rossi, Milla Kangas, Lauri Tilkanen, 2019
Kaikki meidän laulumme, Laura ja Jarkko Antikainen, Merja Ikkelä, Janne Antikainen, 2019
Rakasta minut vahvaksi, Ritva Oksanen, Pedro Hietanen, 2019
Häpeä! Nolo komedia, Tampereen teatteri, Kaisa Hela, Mari Turunen, 2019
Ulla Tapaninen: Lava-ammuntaa VI, 2019
Cary me home, Sirpa Larsson, Olle Johansson, Cary Ylitalo, Henna-Maija Vannemaa, 2019
Lista, Kansallisteatteri, Jennifer Tremblay, Reita Lounatvuori, Irene Aho, Pirjo Määttä, 2019
Con Te Partiró, Matti Pasanen, Klaus Pennanen, Esa Aapro, 2019
Operamenton 25 v.juhlakonsertti, 2019